Drakiáda a jablečné slavnosti

V říjnu nás čeká hned zpočátku velká akce podpořená obcí Strančice.

MAS Říčansko a mateřské centrum Lodička všechny rodiny zve na Festival řemesel +Jablečné slavnosti a drakiáda sobota 5.10.2013 ve Strančicích. Od 9.30 h začne akce Drakiádou na poli nad minigolfem mezi Strančicemi a Všestary. Zde zajišťuje průběh pouštění draků a soutěže sdružení Volba pro Všestary a Všestarští hasiči.

Ocenění bude za super letícího draka a přednostně za doma vyrobeného. Odměnou bude pro všechny příchozí děti s drakem balónek, který letí! - naplněný Héliem zdarma, k vyzvednutí po drakiádě na minigolfu u stánku.

V areálu Minigolfu Strančice (u vlakového nádr.) bude dále pokračovat již od 11 hodin do 17.00 hod druhý ročník jarmarku s ukázkami tradičních řemesel za účasti více než 30 řemeslníků z Čech (kovářství, hrnčířství, řezbářství, košíkářství atd.) a výtvarné dílny pro děti (keramická, jablíčková atd.). Zábavou pro děti bude například staročeský kolotoč a střelnice, atraktivní ceny pro soutěžící v drakiádě a pečení moučníků, dětské loutkové divadélko, dětská, taneční a pěvecká vystoupení ze ZŠ a ZUŠ a divadelních spolků. Představí se i Strančická kulturní společnost.

Nedílnou součástí budou Jablečné slavnosti, při kterých ochutnáte jablečné odrůdy a ohodnotíte jablečné odrůdy ze sadů Otic a Strančic - Ing. Jana Janovského z Otic, Ovocnářského centra Nedbalů ve Všechromech a Ovocnářského družstva Otice a také soutěž o nejlepší jablečnou buchtu, kterou upečete,doneste při zahájení programu festivalu a návštěvníci ochutnají a ohodnotí.

PARKOVÁNÍ: Doporučujeme parkovat vozy na vyhrazených parkovištích u vlaku ve Strančicích. Plánek cesty z parkoviště na místo akce naleznete ZDE.

Sem tam přijde email.

Čas od času máme touhu něco oznámit nebo pozvat na některou z akcí. Chcete být u toho?

Volba pro Všestary, o.s.

Všestary, Praha - východ IČ: 22846735 volbaprovsestary@email.cz
© 2010 Volba pro Všestary, o.s. Refresh stran 2018.