Masopust 2011: Nejaktivnější byla smrtka :o) Nové foto!

V sobotu 12.3. proběhl Všestarský masopust. A rozhodně hned několikrát velmi příjemně překvapil. Brzké odpoledne přivítalo první účastníky slunečnou oblohou a teplotami kolem příjemných 14 stupňů. Před hasičárnou již posedávalo a popíjelo na lavicích několik masek i návštěvníků akce. Průvod byl zahájen Milanem Šafránkem v podařené masce radního a vyrazil na okruh Dětský domov - Menčice - hřbitov. Postupem času se rozrostl do nemalého počtu cca 60 lidí. Bezpečný průchod zajišťovala dvě auta policie.

Na vybraných místech průvod vždy zastavil, zazvonil a pokud domácí byli doma, kapela zahrála, cikánka zavěštila z ruky, kominík potřel tváře sazemi pro štěstí a pan rychtář či některá z dalších masek si s nimi zatancovala. Odměnou průvodu byla nejedna lahev dobrého alkoholu, koláčky, chlebíčky či příspěvek do masopustní pokladničky. Té se od počátku zmocnila smrtka a své práce se zhostila opravdu zodpovědně. 

Po průvodu čekal na návsi na všechny účastníky zdarma výborný ovárek, prdelačka, jitrnice a gulášek, točilo se pivo, limo a pro více prochlazené a větrem ošlehané i tvrdší alkohol. Děti pak dostaly za odměnu sladkosti. Celková návštěvnost akce se pohybovala kolem 100 účastníků a i navzdory tomu, že někteří se před průvodem masek doma záměrně ukrývali, lze ji rozhodně zařadit mezi ty velmi úspěšné.

5.675 Kč vybraných do všech, kteří se rozhodli dobrovolně přispět do masopustní pokladničky a za které moc a moc děkujeme, bude použito na zvelebení obce. Předběžně bychom chtěli vysadit stromky a/nebo zkulturnit náves. Rozhodnuto by mělo být do dubna 2011 a budeme samozřejmě informovat.

Velké poděkování patří:
... zastupitelstvu obce za příspěvek 2.000 Kč na akci
... členům státní policie z Říčan a dopravní policie z Mnichovic za skvělý doprovod
... pekařství  Frydrych z Říčan za výborných 100 koláčů
... Milošovi Kubovi za přípravu a zajištění ovárku, jitrnic, prdelačky a guláše
... a všem, kteří akci zajišťovali a organizovali!

Fotogalerie z masopustu najdete zde:
Odkaz první - Gábka
Odkaz druhý - Jirka

Odkaz třetí - Alena 

Sem tam přijde email.

Čas od času máme touhu něco oznámit nebo pozvat na některou z akcí. Chcete být u toho?

Volba pro Všestary, o.s.

Všestary, Praha - východ IČ: 22846735 volbaprovsestary@email.cz
© 2010 Volba pro Všestary, o.s. Refresh stran 2018.