Tým Volby pro Všestary a hasičů čistí příjezd od Světic

Sdružení Volba pro Všestary společně s hasiči Všestary zahájili 5.3. čištění okolí příjezdu do Všestar od Světic. Následovaly dva víkendové dny (19. - 20.3.) vyhlášené jako obecní brigáda (Dny pro obec). Ani po tomto velmi náročném víkendu se nepodařilo uklidit vše, jak bylo plánováno, a proto byl vyhlášen další termín na pokračování prací: neděle 27.3. od 9:00 hod.

Do sobotní brigády se připojili i někteří obyvatelé obce a patří jim za to velký dík. Jejich (snad všechna) jména jsme zveřejnili na listině cti. Věříme, že jednou přijde doba, kdy jim budeme moci jejich nadšení oplatit. Během soboty a nedělního poledne byla pročištěna kompletně pravá strana příjezdu. V neděli odpoledne byly zahájeny práce na levém břehu. 

V neděli dopoledne bylo možné zahlédnout pana starostu, jak s kolečkem jede směrem k hřbitovu. Dobrovolníci se zaradovali, že se konečně přidá k práci na obecním, ale jaké bylo překvapení, když odbočil k fotbalovému hřišti. Bohužel jako vždy nepřekvapil. Práce na obecním pouze limituje svými připomínkami, avšak práce jako takové se zúčastnit nechce. A je to právě starosta, který by měl jít všem příkladem.  

Velkým zklamáním je také neúčast zastupitelů obce, vyjma dobrovolníků Dany Hnykové, Milana Šafránka, omluvil se Jaromír Jech. Práce na briogádách věnované obci by měly být nedílnou součástí jejich náplně práce.

Slabá účast na těchto brigádách je tak výrazným kontrastem k silné účasti na zábavních akcích. Vypovídá to bohužel o tom, že lidé ve Všestarech nemají chuť věnovat svůj čas a ruce na pomocné práce, ale raději se chodí jen bavit. Smutný výsledek, ale věříme, že v každém z nás se pohne svědomí a příštích Dnů pro obec se zúčastní stejně nadšeně jako dnů věnovaných zábavě.

Mohlo by se totiž snadno stát, že když vy alespoň trochu nepomůžete těmto dobrovolným nadšencům, hasičům a dobrovolníkům, přestane je bavit dělat vše svými silami a vesnice se ze svého stavu zanedbanosti již nevypotácí. 

A navíc, kdy jindy můžete poznat takto bezprostředně ostatní obyvatele obce, sdělit své obavy i připomínky a přátelsky popovídat?

A takto to vypadalo na počátku prací:

 

 

Sem tam přijde email.

Čas od času máme touhu něco oznámit nebo pozvat na některou z akcí. Chcete být u toho?

Volba pro Všestary, o.s.

Všestary, Praha - východ IČ: 22846735 volbaprovsestary@email.cz
© 2010 Volba pro Všestary, o.s. Refresh stran 2018.