Jak dopadly žádosti o dotace?

Všestary zatím neobdržely žádnou z větších dotací, o kterou zažádaly. Naši VPV zastupitelé však neházejí flintu do žita. Nezáleží na tom, jestli jsme jako obec "málo oranžoví" či možná měli ostatní obce jen větší důležitost, drobné změny se budou realizovat tak jako tak postupně. Pokud tedy "starostovi muži" podpoří hlasováním naše návrhy.

Na základě podnětů Volby pro Všestary byly zpracovány první dvě žádosti o přidělení dotací. První, týkající se dopravně-bezpečnostní situace v obci řešící chodníky, přechody, signalizace atd. u Krajského úřadu neuspěla. Kraj bohužel podrobné výsledky nezveřejňuje. Pevně věříme, že v tom politika nehrála roli, protože Všestary patří opravdu k nejzaostalejším obcím v kraji co se týká bezpečnosti chodců i motoristů.

Druhá žádost směřovala k dotaci určené na zvelebení návsi a její rekonstrukci. V ní jsme skončili na čtvrtém místě. Dotaci získali první tři.

Protože víme, kolik práce je za přípravou každé dotace, děkujeme za snahu i přesčasy všem, kteří se na jejich přípravách podíleli a držíme palce do dalších pokusů. Nyní jsou žádosti již zpracované, jakmile budou vypsány další dotační tituly, opět spatří světlo světa. Pokud je v obci někdo další, kdo by pomohl s těmito záležitostmi, je vítán.

Naopak uspěla únorová žádost o dotaci z Fondu na podporu složek IZS. Tady se Všestarským hasičům podařilo získat dotaci na dovybavení jednotek SDH v hodnotě cca 200 tis. Kč se spoluúčastí obce cca 10.000 Kč. Kromě Všestarských získali v našem okolí tuto dotaci i Tehovští hasiči.

 

Sem tam přijde email.

Čas od času máme touhu něco oznámit nebo pozvat na některou z akcí. Chcete být u toho?

Volba pro Všestary, o.s.

Všestary, Praha - východ IČ: 22846735 volbaprovsestary@email.cz
© 2010 Volba pro Všestary, o.s. Refresh stran 2018.