Káže vodu, pije víno?

Je to jen pár dní od posledního zasedání, kdy se všichni v zastupitelstvu obce jednohlasně (alespoň dle výsledku hlasování) shodli na tom, že pozemky by se měly udržovat sekané a upravené, že obec je nutné zkrášovat a pracovat usilovně na výchově těch, kteří ji znečišťují. A je to jen několik málo týdnů, kdy jsme si v Životě Všestar mohli přečíst, že odpad by se měl třídit. A je tomu pár hodin, respektive nyní již dnů, kdy jezdím okolo domu, který jeden ze zastupitelů, zřejmě díky svým zahradnickým zkušenostem, má spravovat. Ano, není to jeho domov. Ale usilovně se rval o to, aby se nemusel s autem otáčet, když jej tam jezdí upravovat. Tedy podle obhajoby to vypadalo, že je tam dnes a denně a z domu a jeho okolí tvoří téměř Průhonický park.

A přeci. Stačilo jen pár dní, aby bylo vidět, jak moc konkrétně jemu záleží na vzhledu okolí domu, potažmo i obce o kterou se stará. To co tam leží na silnici je nahrubo seknutá přerostlá tráva. Už netrčí nahoru, leží vodorovně. A to u popelnice, tmavá plastová kostka již pár týdnů blednoucí střídavě pod svitem sluníčka a dešťů, je opravdu stará televize (ano, po předešlých nájemcích, ale ... kdože je správcem domu v nepřítomnosti majitelů?).

Protože je ale možné, že pan zastupitel neví, co vlastně schválil, poskytuji malý návod:

Toto je koště, tím se uklízí po sekání trávy u cesty.

Konkrétně co na pojem "koště" říká Wikipedie?

Koště (metla neboli pometlo) je pracovní nástroj sloužící k úklidu větších zpravidla vodorovných ploch, nejčastěji podlah či veřejných venkovních prostranství. K efektivnímu používání koštěte jsou zapotřebí obou rukou. Koště bývá také oblíbeným instrumentem pro pohádkové bytosti zvané čarodějnice, které prý podle pověstí na koštěti i létají.

 

Toto je sběrný dvůr, tam přijdou i elektropřístroje. Co je to sběrný dvůr? Sběrný dvůr je místo, kde můžete odevzdat odpady, které se nevejdou do běžných popelnic nebo kontejnerů. V Říčanech, kde se sběrný dvůr provozuje, je možné odpad uložit bezplatně. Provozní doba a mapka do dvora je zde.

Ptám se, neměli by VŠICHNI zastupitelé jít příkladem a starat se o svěřenou obec tak, jak sami káží?

Sem tam přijde email.

Čas od času máme touhu něco oznámit nebo pozvat na některou z akcí. Chcete být u toho?

Volba pro Všestary, o.s.

Všestary, Praha - východ IČ: 22846735 volbaprovsestary@email.cz
© 2010 Volba pro Všestary, o.s. Refresh stran 2018.