Nespíme, makáme ... aneb průběžné informace

Přinášíme jen krátké info a aktuálním stavu některých z úkolů (dopravní studie, opravy silnic, přístavba MŠ), kterých se chopili zastupitelé za Volbu. Je to mravenčí a většinou "neviditelná" práce, ale o to cennější:

V pondělí 4.4. převzal Jaromír Jech dopravně-bezpečnostní studii od firmy Gemos; ještě má slíbené dostat v nejbližší době finanční nacenění, které nebylo součástí.

Den předtím zadal Jaromír firmě www.hurkazp.cz kalkulaci nákladů na opravu prašných cest. Kalkulace má obsahovat přípravu cesty, materiál asfaltový recyklát, zhutnění, prohloubení/přiznání škarpy. Z tohoto rozpočtu můžeme pak čerpat informace, kolik to skutečně stojí, a případně abychom mohli, aspoň po částech, opravovat nejhorší úseky a nenechali se odbýt slovy, že na to nejsou peníze v rozpočtu obce.

Současně již obdržel první detailnější rozpočet na nízkoenergetickou přístavbu k Mateřské škole ve vícero variantách, aby bylo možné využívat prostory multifunkčně. Do konce příštího týdne bychom měli vědět i informaci, jaké dotace jsou vypsané resp. jaké se budou v nejbližších týdnech vypisovat - a to s důrazem na MŠ, cesty, silnice. 

Na počátku příštího týdne by měl být jasný i odhad rozpočtu na rekonstrukci chodníku /od zúžení k pomníčku/ plus nástřel např. na dobudování ke hřbitovu.

Z výše uvedeného vyplývá, že celkově přijde vhod posunutí zasedání zastupitelstva, protože by se mohlo již o některých z výše uvedených věcí konkrétně jednat či hlasovat.

Už nyní se na zasedání těšíme. Jsme moc zvědaví, co přinesou ze své "neviditelné" práce někteří z opozičních zastupitelů :o)  

Sem tam přijde email.

Čas od času máme touhu něco oznámit nebo pozvat na některou z akcí. Chcete být u toho?

Volba pro Všestary, o.s.

Všestary, Praha - východ IČ: 22846735 volbaprovsestary@email.cz
© 2010 Volba pro Všestary, o.s. Refresh stran 2018.