Obecní úřad zeje zčásti prázdnotou.

Ke konci roku skončila svoji činnost paní Vrbová na obecním úřadě jako pomocná síla a starosta doposud i přes včasná a pravidelná upozorňování ze strany Dany Hnykové i dalších doposud nevyhlásil výběrové řízení či nedal veřejnou výzvu na obsazení této pozice a dokonce ani nikoho nejmenoval na dobu určitou. Otvírací doba úřadu tak není již směrodatná, můžete narazit na zavřené dveře.

Chod obecního úřadu, tedy tak jak se s ním setkáváme my občané, je zejména o o tom, že v daných hodinách za stolem sedí pověřená osoba, která vybírá poplatky, přebírá připomínky a stížnosti občanů, rovná, uklízí, prostě pomáhá k tomu, aby občan nezatěžoval procesními věcmi přímo starostu obce. Do této chvíle zastávala tuto pozici paní Vrbová, avšak od začátku roku 2011 je úřad bez této pracovní síly. A tak občanovi Všestar nezbývá než se obrnit trpělivostí a chodit na úřad vytěžovat s běžnými věcmi starostu, který ve svém nabitém programu docela určitě uvítá další a další požadavky a práci. A to pouze ve dny, kdy tam úřaduje... a těch není mnoho. 

A přitom řešení je nasnadě. Není nic snadnějšího, než se poohlédnout kolem sebe a vybrat někoho ze Všestar, kdo má chuť a čas se do práce pořádně opřít a pomoci.

Dana Hnyková se o tuto práci přihlásila již na podzim, byla však starostou odmítnuta s tím, že si našel již někoho, byť přespolního, kdo bude dojíždět. Když v listopadu opětovně upozorňovala, že doposud nebyla pracovní síla zvolena, pan starosta vyhýbavě odpovídal že snad, možná, asi. Je leden 2011 a doposud na úřad nebyl starostou nikdo jmenován! Až budete ťukat na dveře, budou možná zamčené.

A přitom Dana Hnyková je připravena okamžitě nastoupit a práci začít vykonávat. Vzdělání má více než dostačující. Ale starosta se ke zvolení, byť třeba na zkušební dobu, prostě nemá. Můžeme se tedy starosty ptát proč?

Proč nechceme mít na úřadě spolehlivou osobu s chutí do práce, která odlehčí při starostování, postará se o pomoc s chodem obcí a občané se budou mít na koho obracet? Proč hledáme někoho přespolního, s dojížděním a tím pádem i menší časovou volností, když máme vlastní a schopné lidi a určitě jich je v obci více?

Nebo jsou tam, na obecním úřadě, kostlivci ve skříni či doposud nevyložené karty, které je lepší neukazovat druhému?

Sem tam přijde email.

Čas od času máme touhu něco oznámit nebo pozvat na některou z akcí. Chcete být u toho?

Volba pro Všestary, o.s.

Všestary, Praha - východ IČ: 22846735 volbaprovsestary@email.cz
© 2010 Volba pro Všestary, o.s. Refresh stran 2018.