Zápisy ze zastupitelstva

Reagujeme na některé podněty z diskuzí a osvětlíme, proč a jak je to se zápisem ze zasedání zastupitelstva. V době konání zastupitelstva zapisuje jeden ze zastupitelů zvolen zapisovatelem a po celou dobu zasedání si tvoří poznámky (VPV by byla pro externí zapisovatelku, ale rozpočtem hospodaří pan starosta a tak na to opět nejsou peníze). Tyto pak následně doma přepisuje do oficiální podoby se všemi podrobnostmi. Tento zápis dále míří k ověřovatelům, kteří jej musí schválit příp. vznést připomínky. Tyto se zapracují a pak může teprve zápis zamířit na obecní úřad k založení a následně na internet. Celý tento proces vzhledem k tomu, že to zastupitelé tvoří ve svém volnu, trvá poměrně dlouho, zvláště, když se do toho vloží dovolené a svátky. 

A protože stránky obce jsou navíc velmi těžko editovatelné a komplikované, nechce se nikdo chopit jejich správy (protože běžné strany editujete v řádech minut, obecní v řádech hodin) a tak se tam objevují oficiální zápisy s výrazným zpožděním. Nemluvě o novinkách, ty jsou tam spíše jen sporadicky.

Jednodušší a přehlednější stránky obce se dle slov pana starosty zatím stavět nebudou, protože na to nejsou (opět) finance. Volba pro Všestary se snažila prosadit jejich revitalizaci, ale opět prohrála obligátním poměrem 4:5. I proto přinášíme základní postřehy ze zastupitelstva alespoň v neoficiálních zápisech právě na těchto stranách, abyste měli klíčové body s předstihem. Zveřejnění zápisu na oficiálních stranách (najdete je ZDE) bohužel není v naší moci urychlit.

 

Sem tam přijde email.

Čas od času máme touhu něco oznámit nebo pozvat na některou z akcí. Chcete být u toho?

Volba pro Všestary, o.s.

Všestary, Praha - východ IČ: 22846735 volbaprovsestary@email.cz
© 2010 Volba pro Všestary, o.s. Refresh stran 2018.